Construction is nearing completion for this freight entrance and loading dock renovation project!

Responding to a shift in user patterns in this converted Beaux Arts manufacturing building following the extension of the #7 subway line to nearby Hudson Yards, we repurposed the back of house entry into a second pedestrian lobby, separating the still-active loading dock area from the newly adopted tenant access with a new glass and steel partition.

To minimize future maintenance and to honor the manufacturing roots of the loft building, the raw industrial character of the space was embraced; historic steel panels, masonry walls, and the original plaster ceilings were stripped of decades of paint and left to weather gracefully over time. Contrasting against these distressed finishes are crisp new light fixtures and bright industrial yellow wayfinding graphics.

Learn more about the project here

This full-floor loft with a new rooftop addition and terrace is one of several projects now under construction. AFA’s design for this gut renovation features a porous terracotta-screened cube that organizes the otherwise open interior. A new steel-and-wood stair provides access to the outdoor space.

See more about this project here.

 

Construction is moving along for this house on Long Island's east end. Perched on a bluff overlooking the water, this will be a serene year-round retreat. The design incorporates regional materials and minimal massing in response to the fragile location while passive house strategies such as natural ventilation will create a low impact building.

To see more of this project, go here.

This new seaside house on Martha’s Vineyard was conceived as a casual and comfortable modern cottage. The home is inspired by the spirit of Victorian beachside cottage vernacular with an overlay of Scandinavian modernism and responds to the sundrenched light and calming views of the beach and meadow. We are thrilled to share a few images here!

 

Perched on a bluff overlooking the water, this house on Long Island’s East End will be a serene year-round retreat. The living spaces are designed to open outwards toward cool breezes and lapping waves during summer, or orient inwards toward warm, soft cedar paneling and a cozy two-sided fireplace in winter. A green roof will provide visual reward and environmental benefit. See more here!

 

Back to Top